Yeni bir ev kurma hazırlığındaysanız ve bunu fikirlerinizin uyuştuğu insanlarla yapacaksanız size ait evinizi kendi fikirlerinizle dekor etmek en zevkli iştir. Ekonomik olarak gerekli değerlendirmelerinizin ardından bütünüyle sizi yansıtacak evinizin eşyalarını seçme zevkine; fikirlerinizi üretip hayata geçirmeye hazırsınız.

Her insanın eve girdiği ilk anda karşılaşmak istediği görüntü ve özellikler farklıdır örneğin; çok yorucu bir gün geçirdiğiniz, evinize ilk adımı attığınızda sizi nasıl bir hol karşılasın istersiniz? Nasıl bir koltuğa kendinizi bırakıp nasıl bir televizyonu açmak, ayağınızı nereye uzatmak istersiniz? İşte tüm bu ve buna benzer soruların cevaplarını düşünürken hayalinizde canlanan görüntüler; tamamen özgün size ait ev dekorasyonu fikirleriniz.

2016-ev-dekorasyonlari-2

Ev dekorasyonu fikirleri hakkında öncelikle dikkat etmeniz gereken birkaç konuya değinirsek bunlar şöyle sıralanabilir; estetiğe verdiğiniz önem kadar fonksiyonelliği aklınızdan çıkartmayın, unutmayın yaşadığınız alan göz zevkinize hitap ettiği kadar hayatınızı da belli ölçüde kolaylaştırmalı.

Televizyon üniteniz televizyon kadar izlenilebilir estetiğe sahipken aynı zamanda kullanmadığınız ya da az kullandığınız eşyalar için ideal bir depo alanı olabilir. Mutfakta sizi kendine çeken bir köşe takımını çok yer kaplayan sandalyeler yerine tercih edebilirsiniz böylece yeni bir mutfak dolabı kadar yer elde etmiş olabilirsiniz. Kısacası ihtiyaçlarınızı estetiğe dönüştürmeye öncelik verin.

Mobilyalarınızdan ve eşya düzeninizden ne beklediğinizi saptayıp bunları not alın, nasıl matematikte problem çözmek için öncelikle elinizde ki verileri yazmanız işinizi kolaylaştırıyorsa; dekorasyondan beklentilerinizi kâğıda dökmek dekorunuzu yaparken yaratıcılığınızı arttırıp sizi daha memnun edecek fikirler ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

2016-ev-dekorasyonlari-3

Klasik bir dekorasyon tarzı her zaman en iyi asil olanıdır ev dediğiniz oturduğunuzda bir tarih yolcuğuna çıkıyor hissi vermeli asıl moda hiç değişmeyen modadır.

Minimaliz bir yaklaşımla dekorasyon kalabalıktan bir kaçış adeta, kocaman bir orta sehpası gereksiz büyüklükte avizeler beni rahatsız ediyor eşyalar üzerime geliyor diyenlerdenseniz bu tarz bir yaklaşımla fikirlerinizi şekillendirin.

Unutmayın en önemli olan özgün fikirlerinizle yarattığınız fikirlerinizi hayata geçirmeniz. Siz severek yaptıktan sonra başka insanların düşünceleri, maliyetinin düşüklüğü veya yüksekliği önemli değildir siz maddi imkânınız dâhilinde ev dekorasyonu fikirleri üretmekten ve uygulamaktan kaçınmayın.